Ecolening

Denkt u na over een ecolening? Het is een speciaal krediet met een grote rentevoet, waardoor u relatief voordelig geld kunt lenen. Wilt u investeren in hernieuwbare energie, maar heeft u daar op dit moment het geld niet voor liggen? Geen probleem, u kunt daarvoor gebruik maken van een ecolening. U zorgt er daarmee voor dat u voordelig geld kunt lenen om uw woning energiezuiniger te maken en daarmee de schadelijke invloed op het milieu te beperken. Bovendien kunt u de ecolening inzetten om de maandlasten op termijn te drukken.

Uiteraard kunt u de ecolening inzetten voor een aantal verschillende toepassingen. Wilt u bijvoorbeeld zonnepanelen aanschaffen en die op het dak laten plaatsen of zoekt u naar een mogelijkheid om een zonneboiler aan te schaffen? U kunt rekenen op de mogelijkheid tot het aankopen van warmtepompen en spouwmuurisolatie, afhankelijk van waar u naar op zoek bent. Dankzij de ecolening is het niet nodig het geld van uw spaarrekening te halen. Aan de andere kant betaalt u een lage prijs voor de kredieten, de groene rentevoet zorgt ervoor dat de maandlasten niet te hoog oplopen.

Maandelijks aflossen op de ecolening

U kunt maandelijks aflossen op de ecolening, afhankelijk van de wijze waarop u het krediet afsluit. Zoekt u bijvoorbeeld naar een krediet met een looptijd van 60 maanden, zodat u 5 jaar de tijd heeft om de bedragen terug te betalen? Door maandelijks een bedrag af te lossen op de ecolening voorkomt u dat de schuld te hoog blijft en dit om een flinke investering vraagt aan het eind van de looptijd. In plaats daarvan kunt u maandelijks voor een betaling zorgen, zodat u de kosten die u voldoet met de ecolening als het ware kunt spreiden over de komende jaren.

Online ecolening berekenen

U kunt online uw ecolening berekenen, aan de hand van een krediet simulatie. Zorg er daarmee voor dat u op voorhand goed weet waar u aan toe bent, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. In plaats daarvan kunt u op voorhand alvast berekenen wat de maandelijkse lasten zullen zijn en in hoeverre u voldoende inkomen beschikbaar heeft om de kosten te voldoen. Uiteraard zal ook de bank dit voor u in de gaten houden, zodat u daarmee niet in de problemen komt. De ecolening is ervoor bedoeld de financiering voor u gemakkelijker te maken, op basis van een lage en groene rentevoet.

U kunt online een krediet simulatie uitvoeren, waarbij u de groene rentevoet kunt gebruiken om het voordeel van de ecolening te berekenen. Wilt u het verschil in kosten berekenen of nagaan wat u maximaal kunt lenen op basis van uw beschikbare inkomen? U kunt dat eenvoudig online berekenen, zodat u een goed beeld krijgt van wat er mogelijk is in uw situatie. U kunt online de ecolening berekenen, om deze vervolgens direct aan te vragen en wellicht op korte termijn af te sluiten om de investering te doen die u wenst.