Geld lenen bij particulier

Op internet circuleren altijd berichten van mensen die u een lening aan kunnen bieden. Dit gaat dan gewoon om particulieren die niet namens een bedrijf handelen. Op veel online marktplaatsen kunt voor dit soort zaken terecht en daar kunt u dus een particuliere geldlening gaan afsluiten. Is dit slim? Nee, want u kent degene met wie u zaken gaat doen niet en aangezien deze als particulier handelt is het juridisch gezien allemaal niet erg handig. Natuurlijk kunt u wel de hele overeenkomst op papier zetten. Dit zorgt in elk geval voor wat meer vertrouwen en op die manier heeft u ook een zaak op het moment dat de andere partij zijn of haar afspraak niet nakomt.

Toch is particulier geld lenen wel een beetje een risico en dat zal het ook altijd blijven. Er is vaak een hoop om te doen en niet onterecht. U kunt beter gewoon bij een geldverstrekker, zoals bijvoorbeeld degenen die op onze website staan, een lening afsluiten. U weet dan tenminste dat het allemaal veilig is en handiger nog kunt u ook een lening simulatie uitvoeren.

Overal afgewezen, wat nu?

Als uw aanvraag voor een lening overal wordt afgewezen en u dus aan het overwegen bent om u te richten op particulier geld lenen wordt het tijd dat u uzelf afvraagt of u wel de geschikte persoon bent om geld te lenen. U wordt per slot van rekening toch niet zomaar overal afgewezen? Misschien moet u in zo’n geval geld lenen maar laten voor wat het is. In principe kunt u het zelf al zien bij het simuleren van een lening dat u niet geschikt bent, maar u kunt uiteraard ook op andere gronde afgewezen worden, bijvoorbeeld op uw verleden. Een geldverstrekker die u afwijst zal u over het algemeen wel mededelen wat hiervan de specifieke reden is.