Goedkope lening

Een goedkope lening is in principe zo gevonden. Als u er ook maar een beetje tijd en moeite insteekt heeft u zo een lening gevonden bij een geldverstrekker die goedkoper is dan leningen bij andere geldverstrekkers. Het zal hiervoor echter wel nodig zijn om goed te gaan vergelijken, want goedkoop lenen begint natuurlijk bij het verkrijgen van inzicht in de markt. Wat is op dit moment een scherpe rentevoet voor de lening die u af wilt gaan sluiten, weet u dat? Het is zaak om hier achter te gaan komen, want het afsluiten van een goedkope lening valt of staat natuurlijk met de juiste rentevoet.

Geld lenen is al duur genoeg

Geld lenen is al duur genoeg. Hiermee bedoelen we dat het u natuurlijk al geld kost en dat daardoor het belang van een goedkope lening alleen maar groter wordt. Sluit dus niet halsoverkop een lening af, maar bekijk rustig uw mogelijkheden. Zeker bij leningen als het doorlopend krediet (waar u vooral met voorwaarden te maken heeft) en de persoonlijke lening (waar u vooral met de hoogte van de rentevoet te maken heeft) is het goed om geen overhaaste beslissingen te maken. Toch zeker omdat dit soort leningen ook voor langere duur worden afgesloten over het algemeen.

Gaat u geld lenen, dan zal dit uiteraard altijd voor een maandelijkse kostenpost gaan zorgen, dat is onvermijdelijk. Natuurlijk kunt u er wel veel aan doen om deze maandelijkse kostenpost zo laag als mogelijk te houden en dit doet u dus door voor een goedkope lening te gaan kiezen. Wilt u een lening afsluiten die goedkoop is, dan is het we zo handig dat u meerdere partijen langsloopt die u aan een lening kunnen helpen. De verschillen tussen goedkoop lenen en een dure lening zullen u duidelijk worden en u weet op die manier welke kredietverstrekkers wel het vergelijken waard zullen zijn en welke kredietverstrekkers op voorhand al af hebben gedaan doordat zij een te hoge rentevoet hebben.

Goedkoop lenen voor langere tijd

Als u bij een simulatie gaat kijken wat u betaalt voor verschillende looptijden van een lening ziet u natuurlijk dat u bij een langere looptijd per maand minder hoeft te betalen. Omdat u echter de looptijd verlengt wordt de lening er niet goedkoper, maar juist duurder op. Het is dus wel goed om een goedkope lening zo snel mogelijk af te lossen of dat in elk geval te proberen. Zo snel mogelijk wilt zeggen dat het wel in verhouding moet zijn met wat u maandelijks missen kunt. Door uw lening wat korter te houden zal de lening uiteindelijk ook minder duur voor u zijn.

U heeft zelf behoorlijk wat invloed op de maandlasten. U kunt er aan de ene kant voor zorgen dat u een zo kort mogelijke looptijd hanteert voor uw goedkope lening en dus een zo hoog mogelijk bedrag per maand probeert af te lossen, zolang dit binnen uw mogelijkheden ligt. Dit kan tot gevolg hebben dat u maandelijks weinig geld overhoudt voor andere zaken, maar bijkomend voordeel is dan natuurlijk wel dat de lening een stuk sneller is afgelost. Houdt u maandelijks liever meer geld over, dan kunt u uw goedkope lening ook wat meer gaan spreiden. Hierdoor zal een lagere maandelijkse kostenpost ontstaan, maar het is dan wel zo dat u meer tijd nodig zult hebben voordat u uiteindelijk ook van uw lening af zult zijn.

Goedkope leningen vergelijken

goedkoop-lenen-afbeeldingVoor het vinden van de goedkope leningen in de markt zult u moeten gaan vergelijken. Zonder dit te doen kunt u misschien wel een idee hebben dat een bepaalde kredietverstrekker een goedkope lening heeft, maar u heeft dan natuurlijk geen idee hoe dit bij andere partijen gesteld is. Als u weet hoe de verhoudingen omtrent de rentevoet een beetje liggen zult u ook een goede indruk krijgen van wat nu echt een goedkope lening is op dit moment.

Bij goedkope leningen vergelijken komt opnieuw de simulatie weer zeer goed van pas. Het maken van een berekening kan zeer snel worden gedaan en door de verschillende uitkomsten naast elkaar te leggen kunt u zien wat nu de goedkoopste lening van het moment is. U dient hiervoor natuurlijk wel voldoende kredietverstrekkers langs te lopen. Vergelijken is voor het afsluiten van een goedkope lening van belang, maar ook zeker voor het vinden van de kredietverstrekker die uiteindelijk de beste voorwaarden hanteert voor hun leningen. Daar wordt doorgaans toch in mindere mate naar gekeken, aangezien men met name bezig zal zijn om een zo goedkoop mogelijke lening te gaan afsluiten. Echter is een goedkope lening waarbij ook nog sprake is van goede voorwaarden natuurlijk wel belangrijk. U kunt hier nog de tips voor goedkoop lenen lezen die de ING heeft opgesteld, zodat u in elk geval globaal weet waar op te letten.

Goedkoop lenen en de rentevoet

Goedkoop geld lenen en de rentevoet die hier aan vastkleeft is niet altijd hetzelfde, want kredietverstrekkers hebben ook vaak acties waarin zij een bepaalde periode de rentevoet voor bepaalde leningen wat laten zakken, om op die manier aantrekkelijker te worden voor consumenten. Dit zijn natuurlijk de momenten om een lening te gaan afsluiten, als u dit toch al van plan was. U weet van tevoren uiteraard niet wanneer kredietverstrekkers dit precies zullen gaan doen, maar voor sommige leningen is dit wel duidelijk. Zo is het voor bijvoorbeeld de autolening geen geheim dat deze goedkoper wordt naarmate de periode nadert van de Autosalon. Aan de andere kant kan bijvoorbeeld een vakantielening weer goedkoper worden aangeboden op het moment dat de zomervakantie weer voor de deur staat. Op het moment dat een kredietverstrekker haar rentevoet verlaagt en in de regel dus een goedkope lening aan zal bieden kan dit behoorlijk veel in de kosten schelen. Zou de rentevoet bijvoorbeeld een procentpunt zakken, dan kunt u dus goedkoop lenen of kunt u in elk geval aan een goedkopere lening komen dan eerder het geval was. Als een kredietverstrekker de rentevoet verlaagt is dit doorgaans van tijdelijke aard, maar indien u gebruik maakt van een vaste rentevoet betekent dit uiteraard dat uw goedkope lening gewoon gehandhaafd blijft, zelfs op het moment dat de kredietverstrekker besluit de rentevoet weer terug te gaan verhogen.