Groene lening

De groene lening is een apart soort lening. Wat er wordt bedoeld met een groene lening is dat u geld gaat lenen om te investeren in groene producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zonneboiler of iets dergelijks. In elk geval moet het geleende geld gebruikt worden voor milieuvriendelijke zaken, vandaar ook de term groene lening.

Afwijkende voorwaarden

Omdat een groene lening toch een beetje gestimuleerd moet worden door banken gelden er wel iets afwijkende voorwaarden voor een groene lening in verhouding tot een ‘normaal’ soort lening. Heel erg afwijkend zijn deze overigens niet, maar u zou de voorwaarden wel even goed moeten nalezen bij de geldverstrekkende partij waarbij u de groene lening wilt gaan afsluiten.

Investeren in groene voorzieningen meer in trek door groene lening

Er is wel degelijk een stijgende lijn te zien in het investeren in groene goederen door consumenten dankzij de inbreng van de groene lening. Het wordt u als consument nog toch iets makkelijker gemaakt en dat is goed te zien. Ook voor de groene lening geldt dat u een lening simulator kunt gebruiken om te berekenen wat u kwijt zult zijn, want ondanks dat er altijd mooi wordt gesproken over een groene lening blijft het gewoon geld lenen en zal een dergelijke lening u hoe dan ook geld kosten. Ook hier geldt weer dat leningen vergelijken belangrijk is voor de goedkoopste lening.