Herfinanciering

Denkt u na over een herfinanciering, bijvoorbeeld omdat u hoge kosten betaalt voor uw huidige krediet? Betaalt u een hoge rentevoet en merkt u dat de rente de laatste tijd flink is gedaald? Het is dan de moeite waard om na te gaan in hoeverre er een herfinanciering mogelijk is. Wellicht heeft u de mogelijkheid om het krediet opnieuw vast te stellen en de kosten daarmee flink te drukken.

Op het moment dat de rente laag staat is het de moeite waard om de mogelijkheden van een herfinanciering te onderzoeken. Wellicht kunt u een lagere intrest afspreken, zodat u maandelijks op de kosten kunt besparen. Zoekt u naar een herfinanciering voor een hypothecair krediet voor uw woning? In dat geval is het verstandig om goed te kijken naar de vaste rentevoeten, u zorgt er daarmee immers voor dat de kosten op termijn niet opnieuw op zullen lopen. Een variabele rente is vooral interessant wanneer de rentevoet laag staat, vanaf een laag punt is de kans relatief groot dat deze juist weer op zal lopen.

Wanneer is een herfinanciering interessant?

Benieuwd naar wanneer een herfinanciering interessant is? Op het moment dat u een hoge rentevoet betaalt is het de moeite waard om naar de mogelijkheden te kijken, net als wanneer u een groot aantal kredieten heeft lopen. U zorgt er daarmee voor dat u de kosten kunt drukken, door verschillende kredieten met elkaar te combineren. Bijkomend voordeel is dat u het overzicht terug kunt brengen, u kunt direct zien wat u nog heeft geleend en welk bedrag u aan de andere kant al heeft terugbetaald. Wat dat betreft kan een herfinanciering in verschillende situaties interessant zijn, het is in ieder geval verstandig om online een berekening te maken op basis van een lening simulatie. U kunt dan ook berekenen hoeveel u kunt lenen en wat de hierbij behorende kosten zijn.

Hoe werkt een herfinanciering?

Een herfinanciering werkt over het algemeen heel eenvoudig. U kunt online berekenen wat een herfinanciering u financieel op kan leveren. Daarnaast kunt u online eenvoudig zelf aangeven wanneer u de herfinanciering in wilt laten gaan en om welk rentebedrag het gaat. U kunt online invoeren welke rentevoet u gaat betalen, om aan de hand daarvan de kosten te berekenen. Vervolgens kunt u aangeven wat de gewenste looptijd is en welke bank u op dit moment heeft. Gaat het om een herfinanciering van een hypothecair krediet voor uw woning? Zorg er dan tevens voor dat u de huidige waarde van de woning opgeeft.

Herfinanciering berekenen

U kunt online uw herfinanciering berekenen. Het is in plaats daarvan voldoende om aan te geven welk krediet u wilt herfinancieren en welke rentevoet u op basis daarvan gaat betalen. Een lening simulatie helpt u te berekenen wat een herfinanciering u maandelijks op kan leveren. Betaalt u al een lage rentevoet? Een herfinanciering kan dan interessant zijn op het moment dat u het overzicht terug wilt brengen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat u betalingen mist en u daardoor verder in de problemen komt.