Hoeveel kan ik lenen?

Als u zich de vraag ‘Hoeveel kan ik lenen?’ stelt wordt het tijd dat u gaat beginnen met een lening simulatie. Eigenlijk kunt u hier precies zien wat u kunt lenen, aangezien er direct bij staat hoeveel de maandelijkse aflossing bedraagt. Als u vervolgens denkt dat deze aflossing geschikt is en u deze elke maand kunt ophoesten heeft u in principe een antwoord op uw vraag. Als u zich gewoon afvraagt hoeveel er in totaal te lenen valt is dit per geldverstrekker heel verschillend. Bij de ene geldverstrekker kan het tot 30.000 euro en bij de andere geldverstrekker kunt u geld lenen voor het dubbele. Daarnaast is ook het type lening van belang. Het kan zijn dat de bedragen voor een autolening en een persoonlijke lening van elkaar verschillen, om maar even een voorbeeld te geven.

Verschil hoeveel u kunt lenen en hoeveel u zou moeten lenen

Er zit wel degelijk een verschil tussen hoeveel u kunt lenen en hoeveel u werkelijk zou moeten lenen. Soms is het namelijk verstandig om iets minder geld te gaan lenen dan u werkelijk kunt om er zo voor te zorgen dat u wel wat ademruimte behoudt en niet alleen maar bezig bent om te werken voor de aflossing van uw lening. Dit gebeurt al veel te vaak, dus behoud een bepaalde marge bij het afsluiten van een lening. Hoeveel die marge is moet u natuurlijk zelf weten, maar bij een lening simulatie kunt u zelf al een beetje bekijken wat voor u kan werken.

Berekenen met de lening simulator

De lening simulator is er niet voor niets. Elke geldverstrekker waar wij u naartoe verwijzen vanaf onze website heeft er een op de website staan. Maak daar gebruik van, want dit is gewoon een ontzettend handige tool. Dit kan uiteindelijk de doorslag geven of u wel of niet doorgaat met een lening.