Kredietkaart

U kunt ervoor kiezen om geld te lenen met een kredietkaart. Met een kredietkaart heeft u veel in eigen hand en ook het moment waarop u daadwerkelijk het geld gaat lenen ligt volledig bij u. Geen lening simulaties of iets in die richting. Gewoon een kredietkaart die fungeert als pinpas. Wilt u iets kopen, dan kunt u ook iets kopen. Zo simpel werkt het met een kredietkaart. Uiteraard dient u hierbij wel rekening te houden met het maximum dat kan worden gespendeert met de kredietkaart, maar deze ligt vaak behoorlijk hoog en dus hoeft dit niet direct een zorg te zijn. Zo kunt u met de meeste kredietkaarten zaken kopen tot een maximum van 7.500 euro.

Nu kopen, later betalen

Dat is het motto van de kredietkaart. U kunt er nu alles mee kopen wat u ziet en in een later stadium krijgt u hiervan de rekening gepresenteerd. U weet vooraf al hoeveel rente u zult gaan moeten betalen over zaken die u aanschaft met de kredietkaart, dus er gelden bij de kredietkaart geen verrassingen. Dit is wel zo prettig. Aangezien kredietkaarten vrijwel overal op de wereld worden geaccepteerd is het dus een wereldwijd betaalmiddel en dat maakt het comfort van deze manier van geld lenen dus alleen maar groter.

Betalingstermijn

Er geldt uiteraard altijd een betalingstermijn voor zaken die u aanschaft met de kredietkaart. Dit kan per kredietkaartverstrekker wat verschillen, dus het is belangrijk om hier even naar te kijken alvorens u een kredietkaart gaat bestellen. Het mooie van een kredietkaart is is dat wanneer u er geen betalingen mee verricht u ook niks hoeft te betalen. Voor een kredietkaart wordt overigens wel een jaarlijkse bijdrage gevraagd. Deze ligt echter niet hoog.