Leningen vergelijken

Iedereen begrijpt hoe belangrijk leningen vergelijken is. Doet u dit namelijk niet, dan is de kans groot dat u met een te dure lening opgescheept wordt erg groot. Nou is het op onze website vrij overzichtelijk omdat u al direct kunt zien wat de laagste rentevoet is die een geldverstrekker heeft. Toch is deze rentevoet niet voor elk type lening hetzelfde en dat betekent dan ook dat u altijd even een lening simulatie zult moeten maken op de website van de geldverstrekker om een beter inzicht te krijgen in de lening. Zo is vaak een autolening goedkoper dan bijvoorbeeld een lening die bedoeld is voor de renovatie van uw woning. Elke geldverstrekker doet het weer anders, dus de enige manier om erachter te komen wat nu echt goedkoop geld lenen is is door leningen met elkaar te vergelijken. Dit doet u dus door leningen te simuleren.

Bij het simuleren van de lening berekent u exact hoe de lening zich zal ontvouwen, bijvoorbeeld met een korte of juist met een lange looptijd. Ook verschillende hoogtes van leningen kunnen interessant zijn om te bekijken met het oog op de rentevoet, aangezien deze zeker kan verschillen bij diverse bedragen om te lenen. Bij sommige geldverstrekkers heeft dit geen enkele invloed op de rentevoet, terwijl dit bij anderen juist veel uit kan maken en de rentevoet dus fluctueert bij verschillende leenbedragen. Met leningen vergelijken kun je ervoor zorgen dat je hier berekeningen van kunt maken bij de geldverstrekkers en op die manier ontdekt waar de lage rentevoeten en dus voordelige leningen te vinden zijn.

Waar let u op bij leningen vergelijken?

Het is belangrijk om te letten op de rentevoet, dat spreekt natuurlijk voor zich. Staar u hier echter niet blind op en kijk ook eens naar de voorwaarden die een geldverstrekker stelt aan u als consument. Sommige geldverstrekkers stellen namelijk voorwaarden op waaraan u zich moet houden tijdens het verloop van de lening. Vaak stelt het niet veel voor, maar er even naar kijken kan geen kwaad.

Wat bijvoorbeeld zeer interessant zou kunnen zijn om bij leningen vergelijken in de gaten te houden, met betrekking tot de voorwaarden van de lening, is hoe geldverstrekkers omgaan met een eventuele vervroegde aflossing. Wordt deze mogelijkheid geboden door de geldverstrekker waar u uw lening af wilt gaan sluiten, of juist niet? Bij langdurige leningen is het niet gek hier naar te kijken, want stel dat u met een financiële meevaller te maken krijgt, dan wilt u natuurlijk ook zo snel mogelijk van de lening af zijn. Daar zou u dus vooraf al rekening mee kunnen houden door te kijken hoe geldverstrekker hier mee omgaan. Alhoewel het nu wellicht niet relevant lijkt is leningen vergelijken op de voorwaarden vaak niet onverdienstelijk en op die manier kunt u met leningen vergelijken dus trachten te zorgen voor én een goedkope lening en daarnaast ook nog eens een lening met goede voorwaarden richting u als consument.

Wees eerlijk bij lening simulatie

leningen-vergelijken-geldDoet u een lening simulatie, wees dan eerlijk naar uzelf toe bij het invullen van de gegevens. Soms is men geneigd het allemaal net even wat ruimer te zien dan het in werkelijkheid is. We hebben het hier natuurlijk over het financiële plaatje. Bedenk wat u maandelijks kunt aflossen en haal van dat geldbedrag nog een klein deel af om er zeker van te zijn dat u later niet te krap bij kas komt te zitten. Dat is een goede manier om een lening simulator te gebruiken.

Wat de uitkomst van uw lening simulatie ook is, het is nog altijd geen garantie dat de lening hoe u deze zelf heeft berekend ook aan u zal worden toegekend door de geldverstrekker. U kunt uw financiële situatie wel heel anders inschatten dan een geldverstrekker dit doet en uiteindelijk heeft de geldverstrekker hier natuurlijk het laatste woord in. Met leningen vergelijken kunt u de goedkoopste lening vinden, maar u weet dan nog altijd niet welke geldverstrekkers soepel zullen zijn met het verstrekken van de lening en welke geldverstrekkers hier juist heel streng in zijn. U kunt dus alleen leningen vergelijken op een globale manier en uiteindelijk zal het afwachten zijn hoe een geldverstrekker uw aanvraag gaat beoordelen. Het is overigens niet alleen de huidige financiële situatie waar naar zal worden gekeken, want ook de zwarte lijst zal worden bekeken door geldverstrekkers om te zien hoe geld lenen u eventueel in het verleden af is gegaan.

Leningen vergelijken met behulp van simulator

Zonder behulp van de simulator zal leningen vergelijken zeker niet eenvoudig zijn. Zonder simulator zult u uiteraard wel gewoon kunnen vergelijken door louter aandacht te besteden een de rentevoeten van aanbieders. Die geven u natuurlijk een uitstekende indicatie, maar nog altijd weet u hiermee niet alles. Een aanbieder van leningen kan bijvoorbeeld aangeven dat zij persoonlijke leningen aanbieden vanaf een rentevoet van 5%. Toch betekent dit niet dat iedere bij hen afgesloten persoonlijke lening ook daadwerkelijk wordt aangeboden tegen die zelfde 5%, want het is namelijk zo dat wanneer men bijvoorbeeld voor een korte lening kiest de rentevoet stijgt, al kan dit ook juist voor de langere lening gelden. De simulator laat bij de verschillende leningen (korte lening, lange lening, grote lening of juist kleine lening) precies zien wat er gebeurt en ook of er daarbij nog iets wijzigt in de rentevoet. Zodoende is leningen vergelijken dan ook prima te doen met behulp van een lening simulator.

De simulator zal bij leningen vergelijken enkel op het vlak van de kosten van enig nut zijn. Wilt u ook nog andere verschillen kunnen ontdekken tussen geldverstrekkers, dan kunt u bijvoorbeeld ook nog leningen vergelijken op het gebied van voorwaarden. Op deze manier zult u een nog beter onderscheid kunnen maken tussen de aanbieders, waardoor het uiteindelijk mogelijk zou moeten zijn met de beste lening te gaan lopen. Leningen vergelijken kan, afhankelijk van de lening waar u naar op zoek bent, een klein beetje van uw tijd kosten, maar dit houdt dan wel in dat u uiteindelijk een goede lening heeft.