Minilening

De minilening is eigenlijk de enige lening waarbij een lening simulatie geen enkel nut heeft en waarbij deze niet eens mogelijk is. Een minilening is zo duidelijk als het maar kan en u kunt eigenlijk direct bij uzelf nagaan of u wat zult hebben aan deze vorm van geld lenen of niet. Ook kunt u vrijwel direct nagaan of deze lening voor u haalbaar is.

Weinig geld nodig? Kies voor een minilening

Voor mensen die niet veel geld willen lenen, maar wel dat kleine beetje geld nodig hebben is de minilening uitermate geschikt. Met een minilening leent u namelijk een geldbedrag tot 600 euro. Meer is het niet. U kunt overigens ook kiezen voor een lager geldbedrag. Het doel is dat u een financiƫle tegenvaller of iets anders even snel kunt opvangen met de minilening. Meer nut heeft deze lening eigenlijk niet, want na 30 dagen verwacht de geldverstrekker haar geld alweer terug. Het is dus wel een functionele lening, maar meer ook niet.

Wat is de rentevoet?

Bij de minilening wordt er eigenlijk nooit gesproken over een rente die betaald dient te worden. Wat deze geldverstrekkers doen is dat ze wel kosten rekenen voor de minilening, maar dit is een vast bedrag. Of u dus 100 euro of 600 euro gaat lenen, dat maakt dan verder niet uit. Dit bedrag staat op 4 euro per afgesloten lening. Dit stelt dus niet veel voor en er komen ook geen ingewikkelde berekeningen aan te pas. Een minilening is zeer helder en een lening simulator voor een lening als deze is dan ook zeer nutteloos. U kunt zelf wel bedenken of u na 30 dagen beschikt over een paar honderd euro om de lening af te lossen of niet. Bij twijfel doet u het best gewoon niet.