Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet is geen lening die u zomaar overal kunt afsluiten en daarnaast is een overbruggingskrediet ook geen consumptief krediet zoals een persoonlijke lening en een doorlopend krediet dit bijvoorbeeld wel zijn. Een overbruggingskrediet is een krediet wat u kunt gebruiken als u een woning gaat verkopen en daarvoor een andere woning in de plek koopt. Het krediet zorgt ervoor dat u deze periode financieel kunt overbruggen.

Hoe werkt het overbruggingskrediet?

Het overbruggingskrediet is er alleen voor bedoeld om geld te lenen om een nieuwe woning te bekostigen. Als u namelijk uw huis in de verkoop heeft gezet is er geen garantie dat u hier snel vanaf kunt komen. En dat terwijl u natuurlijk wel al op zoek moet gaan naar een nieuwe woning. Omdat u dus nog geen geld heeft ontvangen voor uw oude woning kan dit erg lastig zijn en daarom is het overbruggingskrediet in het leven geroepen. Door een overbruggingskrediet af te sluiten kunt u het geleende geld gebruiken om een nieuwe woning te kopen en bijvoorbeeld op te knappen of iets dergelijks. Op het moment dat u dan uw eigen woning verkoopt kunt u het hierdoor verkregen geld gaan gebruiken voor afbetaling van het overbruggingskrediet.

Verkoop van woning

Het nadeel van een overbruggingskrediet is dat u natuurlijk nooit zeker weet wanneer u precies kunt aflossen. Het is immers onduidelijk wanneer uw woning precies zal worden verkocht. Dat maakt geld lenen met een overbruggingskrediet wel een beetje riskant, want als uw woning na een bepaalde tijd nog niet is verkocht kunnen de kosten van een overbruggingskrediet oplopen. Vraag dan ook altijd naar de voorwaarden aan de partij die u een overbruggingskrediet verstrekt en maak duidelijke afspraken hierover.